В опит да съживи един от най-старите селища в Тунис, художникът Мехди Бен Чеих прави страхотен проект. Заедно с Галерия „Itinerrance” (Франция), авторът създава проект на остров Джерба, който е невероятен. Островът се намира в Тунис, област Меденин, на залива Габес в Средиземно море.

150 улични артисти от 30 страни по света взимат участие в мащабната инициатива. Художниците са работили неуморно, за да създадат оригинални произведения на изкуството по стените на къщите в селото. 

Резултатът е един широк град, с открит музей на изкуството, който е с отворени врати за всички посетители през лятото. Проектът е кръстен на острова, и се нарича „Djerbahood”.

Много от изображенията, черпят вдъхновението си от селото и богатата му културна история. В произведенията са включени местна мода, растения, животни и адаптации на мотиви от региона. Има мащабни фигуративни творби, както и абстрактни дизайни, които отразяват традиционното ислямско изкуство.

В нашата галерия сме подбрали най-креативните и интересни творби, които впечатляват със своята красота и емоционално въздействие. Вижте ги.

Цветелина Велкова, TrafficNews.bg