Социалните мрежи привличат хора от всички възрасти. От раждането си през 1900 година досега Анна Стьор е станала свидетел на драматично развитие на технологиите. Когато наскоро жителката на американския щат Минесота се опитала да създаде профил във Facebook, тя „ударила на камък“. Софтуерът на най-голямата социална мрежа не успял да обработи напредналата й възраст от 113 години, затова тя излъгала, че е на 99. Това съобщава NPR News, цитирана от "Фокус".

Телевизионният канал КARE 11 TV излъчи материал за Стьор малко преди 114-тия й рожден ден тази сряда. Медията посочва, че при раждането й родителите й не са имали телефон или автомобил, или дори електричество. Но скоро тя се сдобила с някои нови джаджи, сред които iPad.

Проблемът на столетниците при регистрацията на акаунт във Facebook придоби гласност миналата година, след като 113-годишната Маргърет Джоузеф от Мичиган разбра, че трябва да отбележи 99 години, за да има профил. Тогава социалната мрежа публикува следното изявление: „Наскоро открихме проблем, заради който потребителите не могат да въведат рождена дата преди 1910 година. Работим по отстраняването на проблема и се извиняваме за причинените неудобства“. Проверката в настоящата страница за регистрация на Facebook показва, че падащото меню за рожените дати не отива по-назад от 1905 година, отбелязва NPR News.

TrafficNews.bg