Известният египетски актьор и телевизионен водещ Амир Карара  пристига в Пловдив за част от снимките на втория сезон на популярния в родината му сериал „The returnees” . Камерите на екипа ще се завъртят на няколко локации под тепетата –  на Главната, Градската градина, около Джумая Джамия, в Капана, както и в Стария град. Снимките ще вървят в четири поредни дни от 17 март, а преди това такива е имало и в София. Режисьор на сериала е Ахмеo Надер Джелал – също известен артист в родината си. Сценарият е на Бахер Дауидар.

Според информация на медията ни, първите кадри ще се завъртят в Градската градина, където героят на Амир Карара ще се разхожда около играещите шах хора, а после ще общува с уличен музикант. След това ще се качи в автобус от градския транспорт. В продукцията ще влязат и гледки от Главната улица, на която той ще се разхожда. Любопитни ще бъдат и снимките в Стария град, тъй като продукцията ще се снима пред и във ресторант Рахат тепе, а актьорите ще пристигнат на върха с мотори.

Това е вторият сезон на „The returnees”.  До момента филмът е сниман в голямата си част в Египет и Йордания. В първия сезон има кадри и от Белград, а сега организаторите на снимките у нас Adventure Films са успели да привлекат продукцията у нас. Българският екип има опит благодарение на факта, че е работил по продукции с екипи на Discovoryq Travel Channel,  BBC, Ay Yapim, Hallmark, Canal D, Amedia.

Амир Карара е една от звездите на египетската сцена.  Той е бивш национал на страната по волейбол. Снима се в екшъни и драматични филми и сериали. Звездата му изгрява след участието му в програмата Star Maker през 2002 г. Има зад гърба си участие в близо 30 сериала, както и в няколко игрални продукции. Част е от арабската версия на тв риалитито Celebrity Duets. Състезанието е спечелено от ливанската актриса Надин Алраси. Втори остава Амир Карара. Хонорара от участието си той дарява на Children's Cancer Hospital 57357 в Египет.