Женя Бозукова е тазгодишният носител на Наградата на кмета, която се връчва по време на откриването на традиционната годишна изложба на Дружеството на пловдивските художници. Със закъснение заради ковид кризата и затварянето на галериите тя бе подредена в галерия „2019”, а на церемонията бяха връчени и традиционните награди на ДПХ.

Призът за живопис отиде при Бояна Попова, за графика – при Крикор Касапян, за скулптура – при Свилен Костадинов, а за най-добър млад автор бе обявена Лора Пармакова.

„Ще се радваме, ако с тази изложба вдъхнем надежда на пловдивчани, ако тя помогне да преборим страха и да си върнем радостта. Желанието на пловдивските художници да участват бе голямо. Надяват се тя да се превърне в празник за публиката, защото се получи хубава експозиция. Хубаво е, че се върнаха творци, които години наред не са участвали. Има и много млади хора – студенти в Академията”, каза председателят на Дружеството Снежана Фурнаджиева.

Заместник-кметът Пламен Панов пък изрази надеждата си, че тази изложба ще даде силен старт на поредицата от събития в рамките на Културния календар за 2021 г. Той благодари на художниците на Пловдив, защото в най-трудните моменти техните изяви вдъхвали кураж на пловдивчани.