Малчугани от Пловдив ще се потопят в християнската традиция с великденска работилница по сътворяване на най-красивите яйца. Галерия "Етерна" организира безплатен уъркшоп за деца, които под зоркото око на вещи ръководители, ще боядисат и изрисуват празничните яйца. 

Основен гид и помощник на талантливите млади творци ще бъде д-р Лилия Гюдюлева. Тя ще покаже изкусни практики за боядисване на яйцата и ще напътства всички участници в творческия процес по създаване на тяхното яйце. 

Работилницата е безплатна и отворена за всички желаещи при предварителна заявка в страницата на галерия "Етерна" в социалните мрежи. Препоръчителната възрастова група е от 3 до 13 години. Уъркшопът ще се проведе по традиция на Велики четвъртък /21 април/ от 14 часа в галерията. 

В празничното събитие ще се включат и деца от Център за настаняване от семеен тип "Детска къща" с ръководител Йорданка Попова. Децата от центъра участват в редица празнични мероприятия, съхраняващи традициите.

"Програмата им е много наситена с концерти, събития и занимания с образователен характер в култура и ценности. Децата се учат през това, което правят и вършат. Затова за нас е много важно те да бъдат активни участници и да съхраняват българките традиции", посочи Недка Василева директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Всички материали за участниците ще бъдат осигурени от галерия "Етерна".