Проф. Атанас Атанасов се завръща в Пловдивския театър, за да постави „Ноември” от Дейвид Мамет.  Сценографията е дело на Петьо Начев, а музикалната среда – на Мартин Каров. В ролята на Чарлс Смит ще влезе  Троян Гогов, Арчър Браун – Тодор Дърлянов, председател на Националната асоциация на производителите на пуйки и пуешки субпродукти – Симеон Алексиев, Кларис Бърнстийн – Мариана Йотова, Дуайт Бракъл – Стефан Попов. Репетициите вече са започнали.                                                    

В края на февруари се очаква репетиции да започне и Камен Донев. Той ще постави на сцена „Уют”, познат на публиката от едноименния филм по сценарий на Донев и Борис Радев.  Комедийната драма излезе на голям екран през 2019 г.

В театралната версия участват самият Камен Донев (Янко), Ивана Папазова (Жана),  Красимир Василев (Събин), Патриция Пъндева (Здравка), Стоян Сърданов (Рейнолд), Алексей Кожухаров (Мецан), Албена Колева (Лукреция), Павел (Виолин), Радина Думанян (Донатела), Ирина Митева (Клаудия), Венелин Методиев (Алберт), Ивайло Христов (Огретен). Сценографията е дело на Николай Николов.

Филмът „Уют”, заснет от Донев със собствено финансиране за две години, бе посрещнат нееднозначно от публиката. Едни излизаха от салона с настроение, други дори не успяваха да издържат до края. Най-сериозният аргумент на критиците бе, че „Уют” би стоял много по-добре на театрална сцена. Вероятно защото сценарият стъпва върху три пиеси на Камен Донев. Тепърва предстои да разберем дали са прави.

И двата спектакъла ще имат премиера през този сезон – април и май месец, но от екипа на театъра още уточняват датите заради динамичната обстановка заради пандемията от Ковид 19.

„Опит за летене” от Йордан Радичков с режисьор Пламен Марков и „Солунските съзаклятници” от Георги Данаилов с режисьор Стайко Мурджев са две от най-важните заглавия, които ще видим на голяма сцена в Драматичния театър.  Премиерата на първия спектакъл ще бъде на откриването на фестивала „Сцена на кръстопът” , а второто – в края на ноември.