“Укротяване на опърничавата” на Пловдивския драматичен театър получи наградата „Златен Кукерикон” за спектакъл на церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов”. Най-усмихнатата трупа отбеляза 65 години от създаването си със забавна церемония за възпитанието, водена от Калин Сърменов и Александра Сърчаджиева, на която бяха връчени и призовете.

Наградата за „Укротяване на опърничавата” получиха директорът на Драмата Кръстю Кръстев и режисьорът Стайко Мурджев.

Призът „Млада вяра” отиде за Ния Кръстева за ролята ѝ в постановката „Съблечи се за вечеря” от Марк Камолети на режисьора Венцислав Асенов. За „Женска роля” бе отличена Светлана Янчева („Шекспирин по време на пандемия” от Теди Москов, МГТ „Зад канала”), а за мъжка – Христо Мутафчиев („Плач на ангел” от Стефан Цанев, режисьор Стоян Радев, НТ „Иван Вазов”). За режисура наградата отиде при Явор Гърдев за постановката „Опашката” от Захари Карабашлиев, спектакъл на ДТ „Иван Радоев”-Плевен.

Това е второто признание за спектакъла „Укротяване на опърничавата”  след приза Икар за „Майсторско техническо осъществяване”.

Зрителите могат да гледат представлението на 26 април в Драматичен театър – Пловдив. В София трупата ще гостува на 29 април в Народен театър "Иван Вазов".