Зоната около Plovdiv Stage Park ври и кипи от фенове на рок музиката. Около 400 фенове преодоляха жегите и отидоха да слушат бъдещите рок звезди на България. В три последователни дни пространството в подножието на Младежкия хълм е арена на един от най-интересните и важни за музиката форуми - S'cool Rock Fest, които за девети път дава шанс на млади български групи да се срещнат с публиката и да свирят на професионална сцена. Събитието започна днес и продължава в събота и неделя.

„Рокендролът зарежда и младите, и нас организаторите.  Целта ни е да им помагаме да се развиват.  Такива форуми са важни, особено след ковид пандемията. Имаше банди, които изпаднаха в летаргия,имаше и такива, които очакваха да се изявят на фестивала ни, а той не се състоя.  Този период  от две години са много време – дори време, в което някои банди се разпадат”, казва организаторът Тони Арнаудов.

Той сподели и впечатленията си от репертоара, който младите музиканти представят. Едни от тях изпълняват популярни парчета на други банди, но немалка част свирят собствени парчета.

„Те свирят и различни стилове – чухме го и тази вечер – от инди рок до траш метъл.  Има банди, които правят и авторски, и песни на други групи. По отношение на езика, на който пеят – няма тенденция. Има песни и на български, и на английски. Всъщност ние затова го правим този фестивал, за да дадем шанс на младите музиканти, да ги стимулираме да правят авторска музика. Неслучайно и едно от условията ни за участие е да имат поне 3 авторски парчета. Няма смисъл да се изпълняват само кавъри.  Хубавото е, че повечето млади хора предлагат интересни свои прочити на популярни парчета например на Депеш Мод или Бийтълс”, казва още Тони Сатаната.

Той призова всички да дойдат и да чуят младите и бъдещи звезди на рок сцената и благодари на всички спомоществуватели, които по един или друг начин помагат на фестивала.

"Ние, като организатори, сме щастливи, че големи фестивали се обръщат към нас да излъчим групи, които да участват при тях. Тази година нашите участници Coven 5 и Рибка от Пловдив, както и Death Row от Ямбол ще свирят на Hills of Rock. Това ни мотивира допълнително, защото помагаме за развитието на фестивалната и музикална култура не само в града, но и в страната", допълни Тони Арнаудов.

Сред публиката бяха Адрияна и Георги.

„Харесваме тази музика, дойдохме да чуем как се справят мадите. За първи път сме на този фестивал, но засега си прекарваме чудесно, а учениците са страхотни”, казаха те.

Форумът продължава и през уикенда.

22 ЮНИ:

16 ч., Plovdiv Stage Park
Свирят групите Mental Destruction, Coven 5, Aurora, Strah, The Newbies, Хидрофобия, Unbaptised

23 ЮНИ:

16 ч., Plovdiv Stage Park
Свирят групите  Катарзис, Рибка, Deathrow, Миzерия, Hellbound, GASP, Split, Rebels