Ретро автомобили окупираха района около хотел „Тримонциум” за снимките на турския филм „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“. След снимки в района на Момчилград кинаджиите избраха и града под тепетата, за да пресъздадат детайли от биографията на големия щангист, който години наред се състезаваше за България, а след това избяга в Турция. Хора от снимачния екип подменяха регистрационните номера на автомобилите, за да придадат още повече автентичност по време на снимките. 

Близо 10 000 статисти се включват във филма, който се очаква да има своята премиера в края на октомври. Кастинг за кандидат-актьори имаше и под тепетата. Продуцент на филма за Наим е Мустафа Услу, а сценаристи са Синем Услу и Мерт Дикмен. Режисьор е Йозер Фейзиоглу. 

В образа на покойния легендарен спортист влизат трима актьори, които пресъздават историята му в различни периоди. Един от тях – Хаят ван Ек, пресъздава периода на тренировките и активния спорт на Сюлейманоглу. За още повече автентичност в образа, роденият в Амстердам актьор дори ще облече легендарното синьо трико на Наим. 

На Хаят ван Ек партнират плеяда известни турски актьори като Исмаил Хаджъоглу, Угур Гюнеш, Ренан Билек , а в образа на бащата на спортиста се превъплъщава Йеткин Дикинджилер, а майката е Селен Йозтюрк. 

Филмът „Джобният Херкулес:  Наим Сюлейманоглу” разказва за живота на големия спортист – 47-те световни рекорда, бягството от България, спортната слава в Турция, личностите и историите, белязали пътя на трикратния олимпийски шампион. 

"Нашият филм ще има послание на почит към паметта и заслугите на Наим Сюлейманоглу, чиито житейски и спортни успехи започват в България, когато е на 15 години и който достига такива върхове в тежката атлетика, които не са покорявани от никого досега нито в Турция, нито в света", посочиха от продуцентската компания.