1000 снимки и фотоколажи, събрани от деца в Столипиново, ще разкажат за живота и ежедневието в квартала. На 11 юни от 11.30 часа в Дом на културата „Борис Христов" ще бъде открита изложба с фотографии, които са събирани в рамките на една година  от деца и младежи от Клуба на младите изследователи към фондация „Рома-Пловдив". Изложбата показва семейни снимки, архиви и вестници, карти и материали и ще остане в сградата до края на юни.

През есента ще се премести в ОУ "П. Славейков". В деня на откриването представители на клуба ще влязат в ролята на гидове, за да споделят с посетителите неразказаните истории зад всяка снимка. Като съпътстващи инициативи Клубът инициира дискусии за културата на ромите и турците, пространствената сегрегация, бариерите, възможностите и нагласите за интеграция между етническите общности.

Проектът като  част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата има за цел да активизира творческия потенциал на децата в Столипиново, също и задълбочена работа с различни общности.