Фестивалът Опера Пловдив стартира летния сезон под тепетата с поредица от безплатни събития на Римския стадион този уикенд. В петък и събота ще се прожектират на открито най-вълнуващите моменти от фестивала Opera Open, както и някои от знаковите заглавия в репертоара на Операта. Инициативата ще подгрее публиката за старта на OPERA OPEN 2020, който е седмица по-късно.

ПРОГРАМА:

3ти юли, 21 часа - прожекция на селекция с най-доброто от репертоара на Опера Пловдив

4ти юли, 21 часа - прожекции на филмите, посветени на знаковите за 2019та заглавия - "Орфей и Евридика" и "Мария от Буенос Айрес".

В събота от 19 часа Опера Пловдив ще е горд домакин на официалната церемония по връчване на годишните награди на Фондация "ЕНЧО КЕРЯЗОВ", която също ще се проведе в уникалната атмосфера на Римски стадион. Музикантите и артистите на Операта са подготвили стилна програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев - лауреати на Фондация "Енчо Керязов" и Юлия Йорданова - Керана, която впечатли зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта - тази на духовите инструменти, ще зареди публиката с настроение по време на награждаването на младите надежди на образованието, културата и изкуството. Водещи на церемонията са Лили Бързева и певецът Орлин Павлов. Прожекциите и Церемонията ще са съпътствани от флашмоб изненади от балетната трупа на Опера Пловдив.

Входът за публика за събитията е свободен до запълване на 50 % от капацитета от седящи места в Римския стадион.