В неповторимо емоционално изживяване  за пловдивската публика превърна моноспектакълът  „Грамофонът” на Виктор Калев миналата вечер на Летния театър. Представлението, в което актьорът споделя с почитателите си много лични и вълнуващи преживявания от детството, времето в НАТФИЗ, казармата, емоциите в Каналето и Шоуто на Слави, имаше особен заряд. 

Първо защото актьорът се завърна на сцената под тепетата след дългата и принудителна изолация заради пандемията с коронавирус и второ – заради възможността да сподели една сцена с певиците Тони Димитрова и Нели Петкова. Виктор изпълни за пловдивчани дуета си с Нели Петкова „Тук до мен”, а с приказната Тони Димитрова  „За кой ли път” - песен на бургаската певица с Борис Годжунов. 

Зрителите в Летния театър станаха свидетели на изключително емоционален момент за актьора. Калев сподели с публиката, че има особено отношение към Пловдив, защото първото момиче, в което се е влюбил в детството си, е от града под тепетата. Тя прекарвала летните си ваканции в родния на актьора Златоград и така се случила срещата, оставила красив спомен в душата му. 

Докато Калев разказваше историята, от трибуните се обади женски глас: „Вики, Вики”. Оказа се, че любимото момиче от детството му е сред публиката. Завърнала със семейството си от чужбина и решила да гледа „Грамофонът”. 

Зрителите аплодираха бурно срещата 30 години по-късно, а на финала на представлението Виктор Калев изпя специална песен за първата си любов. Младата дама слезе до него и двамата застанаха близо до оркестрината, за да споделят този момент с хората по трибуните.

Вълшебството на вечерта завладя всички в Летния театър и публиката не пропусна да се отблагодари на актьора с многобройни призиви за бис. А този бис бе щедър – Виктор Калев остана на сцена още 20 минути, за да направи пловдивската вечер още по-красива и емоционална.