Френските графити артисти Елла и Питр рисуваха три дни изображение върху площ от 5000 м² в двора на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Днес те го показаха пред обществеността със своеобразен флашмоб. В него се включиха всичките 120 участници на Фестивала на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Да творим заедно", в рамките на който се случва и рисуването. Въображението на артистите бе провокирано от мотото на Европейска столица на културата заедно и мотото на фестивала „Да творим заедно“. 

Елла и Питр излизат на сцената на уличното изкуство през 2007 г. като няколко години по-късно  започват да рисуват огромни хора, които наричат „Спящите великани“. Те стават тяхна запазена марка. 

Преди да пристигнат в Пловдив, дуото артисти рисува най-голямото графити изображение в Европа на площ от 2,5 хектара върху покрива на Павилион 7 на Пари Експо - Порт дьо Версай.

Събитието се реализира в партньорство между Френскиятинститут в България, УниверситетскатаагенциянаФранкофонията и Фондация "Пловдив 2019".