Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица, от тях над 100 избраха комбинирано посещение и на Малката базилика. Новият културен център на Пловдив още от самото начало се радваше на сериозен интерес. Дори през двата празнични дни на изминалия уикенд гледката от извиващи се опашки бе обичайна. Хората търпеливо изчакваха, за да спазят актуалните в страната противоепидемични мерки.
 

Диана Добрева и Владимир Пенев разгледаха Базиликата заедно

Сред посетителите бяха и популярни лица от различни сфери на икономическия и артистичен живот: участвалата в римейка на „Козият рог” и в десетки други филми и театрални постановки актриса Елена Петрова, любимецът от „Под прикритие”, „Откраднат живот” и още десетки роли актьор Владимир Пенев, театралната магьосница, пленила Пловдив и цяла България с режисьорския си талант Диана Добрева; главният герой от филма „Чужденецът” и актьорът- франкофон Любомир Ковачев; видният археолог и властелин на Перперикон проф. Николай Овчаров.
 
Музеят ще работи и през предстоящите почивни дни

Специален гост на Епископската базилика на Филипопол през уикенда бе и талантливата Виктория Георгиевa - българският представител в „Евровизия 2021“, която бе придружавана от международна група медии, а делегацията бе водена лично от заместник-кметът Пламен Панов. Очаровани и възхитени от Епископската базилика останаха и Посланиците на Чешката и Словашката републики в София, които я посетиха в компанията на Почетния консул на Чехия в Пловдив доц. д-р Иван Соколов.
 

Едно страхотно място с позитивна енергия, страхотно преживяване, написа Виктория в книгата за посетители
 
Някои от посетителите изразяваха възхищението си от новия културен център на Пловдив емоционално на глас, а други побързаха да впишат впечатления в специалната книга.
 
Екипът на Епископската базилика на Филипопол очаква посетители и през празничните дни. Работното време е от 9 до 18 ч.