Летният театър се превърна в арена на необикновен концерт в Пловдив. „Музика под звездите” обедини два стила музика, които накараха зрителите да настръхнат.

Основни фигури на концерта бяха нежната поп изпълнителка Михаела Филева и диригентът Максим Ешкенази. Двамата планували още отдавна да огранизират подобно събитие, в което ще представят един нов прочит на двата стила, като ги обедини под общ аранжимент.

„Искахме да съберем на едно място фенове на поп музиката и на класическия стил. Да премахнем границите и да покажем колко красиво може да бъде”, така описаха концепцията на концерта самите те.

В първата част от концерта на чаровната певица партнираха музикантите Васил Крумов - китара, Краси Тодоров - пиано, Александър Обретенов - бас и Васил Вутов – ударни. Михаела Филева изпя някои от любимите на публиката парчета – „Нова страница”, „Опасно близки”, „Латиносеньорита” , както и най-новата ѝ песен, за пръв път представено на сцена - „Родена с късмет” . Енигмата и топлото отношение на изпълнителката и нейния бенд успяха да накарат публиката да затанцува под звездите. Михаела Филева призова хората да се пазят взаимно, като сподели: "Това, че в края на концерта няма да мога да се снимам с вас и да ви прегърна, истински ми тежи".  Независимо от всичко, настроенито между редовете присъстваше, а малките фенове на певицата сформираха своеобразен танцов ансамбъл пред сцената. 

Втората част водеше диригентът Максим Ешкенази, който дълбоко развълнува и разсмя зрителите. През цялото време той комуникираше живо с публиката и най-вече с малките деца, проверявайки знанията им в областта на класическата музика. Малките пловдивчани изключително бързо и точно отговаряха на въпроси от рода на : "Какво прави симфоничният оркестър преди да се качи на сцена?", "На коя нота се настройват инстументите?". В края на концерта Максим дирижираше не само музикантите, а и публиката. Ръкопляскания в ритъм, вълна от светлини и емоции накараха Летния театър да оживее.

Важна роля в музикалния празник имаха артистите от „Симфониета Враца”  и гласовете на талантливите Валери Турманов и Йоана Кадийска, които са партньори не само на сцената, но и в живота. Заедно с тях излезе и Михаела Филева, която публиката видя в ново амплоа. На сцената прозвучаха култови парчета от филмите "Индиана Джоунс" и "Карибски пирати", изпълнени от симфоничния оркестър.

 

В края на „Музика под звездите” изпълнителите призоваха аудиторията да бъде любопитна и да задълбава в света на звуците без граници.