Мрак се спусна над града под тепетата, тъмните богове от Soulfly се качиха на пловдивска сцена, а зрителите станаха свидетели на едно от най-очакваните събития в метъл календара. Вчера, на 29 юли Max Cavalera и компания забиха пред пловдивчани със специално подбран сет лист.

Soulfly представиха своите класически хитове, които са оставили неизтляваща следa върху сцената на метъл музиката. Това е осмото им гостуване у нас и отпразнуваха 20 години от първото си лайв изпълнение на българска земя.

Съпорт на сцената им осигуриха момчетата от култовата българска hardcore банда Last Hope. Групата е сформирана през 1994 г. в София. Истинската сила на LAST HOPE са техните концерти, където те наистина взривяват атмосферата. Това те доказаха за пореден път и вчера на Летния театър в Пловдив.

Неслучайно са избрани да подгряват титаните от Soulfly.

Soulfly, основани през 1997 г. от легендарния бразилски метъл музикант Макс Кавалера, се превръщат в икони на жанра благодарение на своя уникален стил и агресивен звук. С течение на годините, те успяват да съчетаят различни музикални влияния, включително траш метъл, груув, ню-метъл и дори фолклорни ритми от родината на Cavalera. И точно това представиха те на хилядите фенове, дошли на Летния театър в Пловдив. Направиха една своеобразна разходка из цялата кариера на Soufly.

Сетът беше открит със парчетата Back to the Primitive (Primitive), No Hope = No Fear (Soulfly), Downstroy(ॐ).

Кавалера, както обикновено се включи активно в общуването с публиката и не се притесняваше да говори на български. Това допринесе за по-тясната връзка между изпълнителите и феновете им.

В крайна сметка те забиха в Пловдив и беше съвсем логично едно от първите неща, които да каже на феновете под тепетата да е „майна“. Освен това, Max им благодари на български и ги подкани с думите „Да полудеем“.

След Seek 'n' Strike и Prophecy, последва парчето Bleed, за което на сцената се събра цялото семейтво Cavalera. Освен Zyon Cavalera, който е постоянен барабанист, до Max застана и другият му син Ritchie .

Max Cavalera е безспорно една от най-разпознаваемите фигури в света на метъла. Той е бивш фронтмен на иконичните Sepultura, които остават като едни от най-влиятелните и успешни банди в историята на тежката музика. Ето защо нямаше как да мине и без тяхно парче. Refuse/Resist направо подлуди тълпата и всички пригласяха, а погото стана още по-яростно.

Краят на това дарк спиритично изживяване сложиха парчета Eye for an Eye, Jumpdafuckup и снимка с българското знаме, което беше подадено на сцената.

Концертът на Soulfly в Пловдив остава едно незабравимо събитие за всички почитатели на метъла в България. С огромната си харизма и силна музикална идентичност, успяха да потопят зрителите в своя свят и да ги заредят с неповторимо усещане за единство и мощна музикална емоция.

Както винаги, показаха, че са истински амбасадори на метъла, които не спират да вдъхновяват и обединяват поколения от метъл фенове по целия свят. Изпълнението им под тепетата се превърна в още едно свидетелство за това, че метъл музиката е по-жива от всякога и продължава да тържествува в сърцата на хиляди фенове.

 

ГАЛЕРИЯ: