Пъстър и весел празник ще оживи “Малката Главна” и квартал “Капана” на Пловдив от 20-ти до 23-ти август 2020 година. След базара през месец юни, това е второто събитие за тази година. 

Фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си с най-добрите в направленията - музика, занаяти, изкуство, кино и спорт. Дните на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив с разнообразни инициативи за облагородяване на градската среда. 

Музиката отново ще е важна част от фестивалния живот. Главният източник на мелодични преживявания ще бъде сцената “Kapana Stage”, разположена на ул. “Златарска”, на паркинга до Халите, където ще се изявят музиканти от първите сцени на събитието. 

“Новото 20” на десетото събитие “Капана” ще бъде бутиковата сцена на артистичния квартал “WAM concept studio”. Това място ще се преобразява в трибуна за музиканти и други артисти, които да осъществят по-близък и непринуден контакт, с почитателите на изкуството си. 

Музиканти ще радват посетителите с живи изпълнения в различни кътчета на квартала. 

Любителите на изкуството ще могат да се насладят на проекта "МИР". Неговото начало бе поставено още в първите издания на фестивала от графити майстора Nassimo, а сега ще бъде завършен от колегите му Stern и варненската група “140 идеи”. 

“Къс Земя” е другата среща с изкуството, която организаторите подготвят. Фотографката Йохана Траянова ще представи отново творбите си, след участието ѝ на юнския фестивал. 

Начинанието “Капан за изкуство” ще обогати културната програма в дните на фестивала. Големият капан за мишки традиционно приютява изкуството на специален автор, чието име засега се пази в тайна. Дърводелската работилница ще представи акварелната живопис на Велина Пенова.

Уличното изкуство ще бъде застъпено с два тематични проекта - “Носталгия по миналото” е насочен към традициите и представя историята на улица “Златарска” отпреди 60 години, а “Куршум хан” ще обърне вниманието ни към сградата, която е била ключово важна за Капана, но вече е само история. 

Самият базар отново ще събере над 100 занаятчии от цялата страна, организирани в тематичните зони - Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Градска мода, Базар за грамофонни плочи, Дом на Книгата Сашо Костов, Керамика, Бижутерия и Козметика. За втори път тази година ще можете да се насладите на майсторски забъркани вкусотии, изящно изработени украшения, свежи идеи, и класния подбор на познавачите в музиката и литературата. 

В сгушените къщички на арт квартала са направили своите ателиета “Авторите от Капана”, които ще можете да видите и събрани на едно място, на ул. “Магура”, която ще превърнат във витрина на своето майсторство и артистичност. 

“Кино на тъмно в Капана” е другата платформа за изява на творците. Всяка вечер от 21 до 23 часа ще има по две прожекции на български филми. 

“Спорт и здраве за нашето семейство” обединява стремежа ни да създадем условия за активно движение и опознаване на спортния живот. Деца и възрастни ще имат възможността да наблюдават партии шах между най-добрите български шахматисти, а също и да премерят сили с изявени играчи. За по-енергичните млади гости ще бъде издигната 5- метрова стена за катерене, два професионални батута и тенис маса. 

Най-добрите пътуващи готвачи, с техните заведения на колела, ще предлагат невероятни вкусотии. Посетителите ще могат да утолят жаждата си в баровете, разположени в близост до всяка ядро.