Приказки за пораснали деца "разказа" снощи в Пловдив скулпторът Антон Урдаджиев. Във фоайето на "Тотал Спорт" той представи огромните си метални пластики на феникс, врабче, жаба, охлюв и др.  Те са изработени от стотици парчета арматура и дърво, като всеки един елемент е огъван и заваряван поотделно.

Скулптурите са високи над 2 метра, а всяка една от тях тежи около 250 кг. Авторът им споделя, че за изработката на една подобна пластика е необходимо около месец и половина.

Пластиките предизвикаха неподправен интерес сред гостите на вернисажа, които не пропуснаха да си направят снимка с почти всеки от експонатите. Дамите се надпреварваха да целуват жабока - принц с очи от стара лада, а някои от господата позираха пред гордата осанка на феникса. 

Достъпно, разбираемо и в същото време даващо възможност на всеки да сътвори свой приказен свят, изкуството на Урдаджиев печели много почитатели. 

Изкуствоведът Албена Енева, която представи изложбата, обърза специално внимание на вроденото му чувство за пластичност, както и на мисията му да твори красота. 

Самият автор благодари на домакина си Валентин Драгнев, по чиято покана той представя творбите си в бившия тютюнев склад и коментира, че предпочита да излага пластиките си в нестандартна обстановка, вместо в стерилните пространства на галериите. 

Сред гостите бяха председателят на Окръжен съд Веселин Хаджиев, Апелативният прокурор Иван Даскалов, Окръжният - Румен попов, адвокати, бизнесмени както и гости от Драматичен театър Пловдив. "Надяваме се съседите ни от Фондация Пловдив 2019 също да проявят интерес" коментираха организаторите. 

Жаби с очи от стара лада и 300 кг врабче във фантастичния свят на Антон УрдажиевАртистът открива първата си изложба в Пловдив във фоайето на Тотал Спорт