Популярната торта "Червено кадифе" е перфектният кремообразен десерт, който си струва да направите. Със сигурност вече сте го опитвали в любимата си сладкарница, но днес ние ще ви покажем рецатата, която дава възможност да сътворите вкусното изкушение с двете си ръце.

Ето какво ви е необходимо, за да си направите торта "Червено кадифе" у дома:

За блата:

250 грама брашно
2 яйца
2-3 супени лъжици какао на прах
115 грама масло
300 грама захар
1 пакетче ванилова захар или 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
240 мл кисело мляко
половин чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка оцет
3 супени лъжици ягодов екстракт или червен цвят за сладкиши

За крема:

360 мл сладка заквасена сметана
460-500 г сирене маскарпоне
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
115 г пудра захар


Метод за приготвяне на блатовете:

1. Смесете брашното, какаото и солта в пластмасова купа.

2. В друга купа смесете ягодовия екстракт и киселото мляко, докато достигнете желания цвят.

3. В третата купа разбийте маслото с миксер. Когато сместа стане кремообразна, добавете захарта и ваниловата захар, докато се смеси добре и отново стане кремообразна. Прибавете две яйца и продължете да бъркате. Когато сместа стане хомогенна, бавно добавете съдържанието на първата и втората купа.

4. Поставете сода за хляб в чаша и я залейте с оцет. Добавете към сместа, след което разбъркайте. Разделете сместа на две еднакви части преди печене.

5. Тортата трябва да има 4 слоя, така че най-добре е да се изпекат 2 кори, а след изпичане всяка от тях да се раздели наполовина.

Печете около 25-30 минути при температура 180 ° С. След като корите леко изстинат, ги поставете във фризера за около час. Когато се охладят, ще ги нарежете по-лесно.

Начин на приготвяне на крема:

1. Разбъркайте заквасената сметана в една купа, а сиренето маскарпоне, ваниловата захар и пудрата захар в друга. Когато получите хомогенна смес, постепенно добавете разбитата сметана и разбъркайте всичко заедно.

2. Намажете един блат със сметана, след това го покрийте с друг и така докато се изразходват всички. Можете да украсите тортата с пресни ягоди или малини.