
Зарадвайте сетивата си с любимите на всички панирани топени сиренца със сладко от боровинки.
Необходими продукти:
топени сиренца от триъгълните (натурални, с шунка или др.)
брашно
яйца
корнфлейкс (или галета, полента)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Тоепните сиренца се поставят в съд със студена вода и лед.
Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава , докато стане като галета. Сиренцата се изваждат от водата, панират се последователно в брашното - яйцата - корнфлейкса. Последната панировка се притиска добре, за да няма евентуални пролуки, откъдето да изтичат сиренцата при топлинната обработка. Преди пърженето е добре да се оставят да престоят за 10-15 минути, или пък се прибират в хладилник или фризер (ако се приготвят за по-късно). Пържат се и от двете страни в гореща мазнина да златисто. Панираните топени сиренца се сервират със сладко от боровинки, ягоди или пресни плодове.
Акценти
Виж всички



Изведнъж стана ясно, че са пълни идиоти





Разпитват пред психолог Дебора в Пловдивския съд днес
Темите на Traffic News
