Зарадвайте сетивата си с любимите на всички панирани топени сиренца със сладко от боровинки.

Необходими продукти:

топени сиренца от триъгълните (натурални, с шунка или др.)

брашно

яйца

корнфлейкс (или галета, полента)

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Тоепните сиренца се поставят в съд със студена вода и лед.
Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава , докато стане като галета. Сиренцата се изваждат от водата, панират се последователно в брашното - яйцата - корнфлейкса. Последната панировка се притиска добре, за да няма евентуални пролуки, откъдето да изтичат сиренцата при топлинната обработка. Преди пърженето е добре да се оставят да престоят за 10-15 минути, или пък се прибират в хладилник или фризер (ако се приготвят за по-късно). Пържат се и от двете страни в гореща мазнина да златисто. Панираните топени сиренца се сервират със сладко от боровинки, ягоди или пресни плодове.