В дните след празниците, когато обикновено се чувстваме преяли и свръх заситени е важно да се храним здравословно и питателно. Не гладувайте, защото това може да бъде вредно за тялото ви. Добре е обаче да избирате за менюто си леки ястия, които ще ви набавят необходимите хранителни вещества. Пример за това е салатата с нахут. Ето как да я приготвите.
Необходими продукти:
- 450 г сварен нахут
- 1/2 бр. авокадо
- 1/2 бр. краставица
- 3 стръка пресен лук
- маслини без костилка
- магданоз
- лимонов сок
- олио, зехтин или шарлан
- сол
Начин на приготвяне:
Нахутът (добре отцеден) се сипва в подходяща купа. Авокадото, лукът, маслините, магданозът и краставицата се нарязват на дребно. Сипват се при нахута. Овкусява се със сол, олио и лимонов сок. Разбърква се добре и се сервира.
Добре е преди да се поднесе, да се изчака 15-20 минути.
Може да се добави и малко, ситно настъргана лимонова кора.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18