В дните след празниците, когато обикновено се чувстваме преяли и свръх заситени е важно да се храним здравословно и питателно. Не гладувайте, защото това може да бъде вредно за тялото ви. Добре е обаче да избирате за менюто си леки ястия, които ще ви набавят необходимите хранителни вещества. Пример за това е салатата с нахут. Ето как да я приготвите.
Необходими продукти:
- 450 г сварен нахут
- 1/2 бр. авокадо
- 1/2 бр. краставица
- 3 стръка пресен лук
- маслини без костилка
- магданоз
- лимонов сок
- олио, зехтин или шарлан
- сол
Начин на приготвяне:
Нахутът (добре отцеден) се сипва в подходяща купа. Авокадото, лукът, маслините, магданозът и краставицата се нарязват на дребно. Сипват се при нахута. Овкусява се със сол, олио и лимонов сок. Разбърква се добре и се сервира.
Добре е преди да се поднесе, да се изчака 15-20 минути.
Може да се добави и малко, ситно настъргана лимонова кора.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин