В дните след празниците, когато обикновено се чувстваме преяли и свръх заситени е важно да се храним здравословно и питателно. Не гладувайте, защото това може да бъде вредно за тялото ви. Добре е обаче да избирате за менюто си леки ястия, които ще ви набавят необходимите хранителни вещества. Пример за това е салатата с нахут. Ето как да я приготвите.

Необходими продукти:

  • 450 г сварен нахут
  • 1/2 бр. авокадо
  • 1/2 бр. краставица
  • 3 стръка пресен лук
  • маслини без костилка
  • магданоз
  • лимонов сок
  • олио, зехтин или шарлан
  • сол

Начин на приготвяне:

Нахутът (добре отцеден) се сипва в подходяща купа. Авокадото, лукът, маслините, магданозът и краставицата се нарязват на дребно. Сипват се при нахута. Овкусява се със сол, олио и лимонов сок. Разбърква се добре и се сервира.

Добре е преди да се поднесе, да се изчака 15-20 минути.
Може да се добави и малко, ситно настъргана лимонова кора.