Необходими продукти:

  • картофи - 600 - 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 20 г
  • джоджен - сух
  • хималайска сол
  • масло - 60 г

 

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме солта и бъркаме, като оставяме за около 5 минути.

След преминаване на времето с длани, шепа по шепа, изстискваме водата от тях. Към готовите картофи добавяме яйцето, натрошеното сирене и джоджена.

Разбъркваме добре, като в тиган поставяме 1/2 от маслото. Когато се разтопи, с помощта на лъжица изсипваме сместа в него, леко я притискаме и оформяме пататник.

Оставяме да се пържи за около 10 минути. Върху тигана слагаме чиния, която да може да поеме размера на пататника.

Поставяме ръка върху дъното на чинията и обръщаме тигана върху нея. Оставяме така в чинията, а тигана поставяме отново на котлона и прибавяме останалото масло.

Изчакваме да се разтопи и приплъзваме към него суровата страна на пататника. Пържим и от тази страна за около 10 минути.

 

Източник: www.recepti.ezine.bg