Ето една здравословна рецепта за приготвяне на сладкиш, който използва натурални съставки и е по-ниско на калории. Това е рецепта за ябълков сладкиш:
Съставки: 2 ябълки (настъргани)
1 чаша овесени ядки (смляни на брашно)
1/2 чаша краве мляко (или растително мляко)
1/4 чаша мед или натурален подсладител по избор
2 с.л. кокосово масло (разтопено)
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер 1
ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. канела (по избор)
Приблизително 1/4 чаша настъргано коприва (опционално)
Инструкции: Загрейте фурната на 180 градуса (предварително загрята).
В голяма купа смесете овесеното брашно, бакпулвера, канелата и копривата (ако използвате).
В друга купа разбийте яйцата заедно с меда (или другия подсладител) и ваниловия екстракт.
Добавете настърганите ябълки, кокосовото масло и млякото към яйчената смес и разбъркайте добре.
Постепенно добавяйте сухите съставки към течните и разбъркайте, докато се получи хомогенно тесто.
Намажете тава за печене с малко кокосово масло или използвайте хартия за печене, за да предотвратите залепването.
Изсипете тестото в тавата и разпределете равномерно.
Печете в предварително загрята фурна за около 30-35 минути или докато сладкишът стане златист и при вмъкване на клечка в него тя излиза чиста.
Извадете от фурната и оставете да се охлади преди сервиране.
Този сладкиш с ябълки е вкусен и здравословен.
Можете да го сервирате самостоятелно или с добавка от здравословен топинг като прясно изстискан сок от портокал или грейпфрут, ядки или малко мед.
Насладете се!
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш