Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Разядката с тиквички може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Разядката с тиквички може да бъде намазана на филийки и сервирана добре и за закуска. Рецептата за разядка с тиквички се приготвя бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня.

Необходими продукти: 

тиквички - 1 брой
извара - 100 грама
чесън - 3 скилидки
орехи - 1/2 чаена чаша
копър - 1/3 връзка

Начин на приготвяне: 

Първата стъпка от рецептата за разядка с тиквички е подготовката на тиквичката. Измивате я добре, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.

Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.

В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и ⅓ чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките, пише supichka.com