Френските кроасани са магията, която ни пренася в Париж, независимо къде ни ги сервират. А какво по-вкусно и приятно предложение до домашно приготвен закуска с топло кафе. Вижте как да приготвите класическите френски кроасанчета у дома
Необходими продукти"
- брашно - 650 г
- яйца - 2 бр.
- прясно мляко - 1 ч.ч.
- мая - 15 г прясна
- кафява захар - 1 с.л.
- масло - 300 г
- вода - 1 к.ч. топла
Начина на приготвяне :
Започнете с изпълнението на рецептата, като разтворите маята в топла вода и я сложите встрани, докато шупне. Отделете жълтъците и ги разбийте.
След това ги смесете със затопленото мляко, маята и брашното (2/3 ч.ч.). Бъркайте, докато всичко се превърне в гладка смес.
Затопленото масло примесете с останалата част от брашното, а полученото прибавете към сместа с маята. Разбъркайте всички съставки и оставете тестото да втаса за около два часа.
След това се заемете с неговото разточване. Щом го разтеглите достатъчно добре, изрежете триъгълници. От тях завийте кроасани, които да подредите в намаслена и набрашнена тава.
Добре е тестените изделия да се оставят още малко на стайна температура. След това се намазват с разбити белтъци и се запичат на умерена фурна около 25 минути.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен