Френските кроасани са магията, която ни пренася в Париж, независимо къде ни ги сервират. А какво по-вкусно и приятно предложение до домашно приготвен закуска с топло кафе. Вижте как да приготвите класическите френски кроасанчета у дома

Необходими продукти"

  • брашно - 650 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 15 г прясна
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 300 г
  • вода - 1 к.ч. топла

Начина на приготвяне :

Започнете с изпълнението на рецептата, като разтворите маята в топла вода и я сложите встрани, докато шупне. Отделете жълтъците и ги разбийте.

След това ги смесете със затопленото мляко, маята и брашното (2/3 ч.ч.). Бъркайте, докато всичко се превърне в гладка смес.

Затопленото масло примесете с останалата част от брашното, а полученото прибавете към сместа с маята. Разбъркайте всички съставки и оставете тестото да втаса за около два часа.

След това се заемете с неговото разточване. Щом го разтеглите достатъчно добре, изрежете триъгълници. От тях завийте кроасани, които да подредите в намаслена и набрашнена тава.

Добре е тестените изделия да се оставят още малко на стайна температура. След това се намазват с разбити белтъци и се запичат на умерена фурна около 25 минути.