
За да направите този специалитет, ще ви трябват само - яйца - колкото поискате и сол на вкус. Ето рецептата в няколко лесни стъпки:
Включете фурната на 180 °C. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците оставете в малки чашки или купички.
Разбийте белтъците на сняг и орибавете малко сол на вкус. Разпределете на 4 купчинки.
Сложете белтъците да се пекат за 3-5 минути, зависи колко опечени ги искате. Извадете тавата. Във всяка купчинка с лъжичка оформете малка дупка за жълтъка. След това изсипете жълтъците отгоре върху облачните яйца.
Печете класически облачни яйца от 5 до 8 минути.
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта






Катастрофа край Пловдив затруднява движението по АМ „Тракия"
