
Тази торта е чудесен десерт за студените зимни дни. Сега, когато имате повече време у дома, е точното време да изпробвате специалната рецепта. Торта с джинджифил и моркови определено трябва да бъде във вашия списък. Ако обичате ароматни сладкиши, тогава със сигурност ще ви хареса тази рецепта.
Съставки:
500 гр. моркови
100 гр. захаросани парченца джинджифил
350 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1, 2 чаена лъжичка сода за хляб
½ чаена лъжичка морска сол (фина)
150 гр. лешници
4 яйца
200 гр. захар
300 мл. слънчогледово олио
1 чаена лъжичка пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Настържете добре морковите, нарежете на ситно джинджифила. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила и морковите. Накълцайте лешниците на ситно.
Смесете яйцата и захарта, докато се образува гъста, кремообразна смес. След това бавно добавете олио и месете още минута. Добавете сместа от джинджифил и моркови и добавете лешниците.
Изсипете сместа във форма и печете 45 минути. Извадете тортата и я оставете да се охлади. След това го украсете по желание.
Още от категорията

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар


Рецепта за вкусно ягодово тирамису
Акценти

Драснаха клечката на незаконно сметище в Пловдив






Студент в Пловдив разби световната наука

