Тази торта е чудесен десерт за студените зимни дни. Сега, когато имате повече време у дома, е точното време да изпробвате специалната рецепта. Торта с джинджифил и моркови определено трябва да бъде във вашия списък. Ако обичате ароматни сладкиши, тогава със сигурност ще ви хареса тази рецепта.
Съставки:
500 гр. моркови
100 гр. захаросани парченца джинджифил
350 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1, 2 чаена лъжичка сода за хляб
½ чаена лъжичка морска сол (фина)
150 гр. лешници
4 яйца
200 гр. захар
300 мл. слънчогледово олио
1 чаена лъжичка пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Настържете добре морковите, нарежете на ситно джинджифила. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила и морковите. Накълцайте лешниците на ситно.
Смесете яйцата и захарта, докато се образува гъста, кремообразна смес. След това бавно добавете олио и месете още минута. Добавете сместа от джинджифил и моркови и добавете лешниците.
Изсипете сместа във форма и печете 45 минути. Извадете тортата и я оставете да се охлади. След това го украсете по желание.
Още от категорията
Бърза и полезна еceннaтa cупa с тиква