Жесток сблъсък между цистерна и тир стана на магистрала в Румъния, на пътя Букурещ – Гюргево, видя читател на TrafficNews.bg  и ни изпрати снимки от тежката катастрофа. Тирът се блъснал в цистерната в тъмната част на деня. По това време вече се била натрупала снежна покривка, разказва читателят ни, който минавал от там и станал свидетел на тежкия инцидент. Той няма информация дали има пострадали или жертви.

Междувременно през деня пък станала друга тежка катастрофа между два тира на пътя Букурещ – Търговище. От снимката личи, че кабината на единия тир е премазана от другия, който го е затиснал до колоните на мост, минаващ над магистрала. Също личи и че пътят, по който минава читателят ни е непочистен.

Снегът е заварил румънците неподготвени, защото главни  участъци  от пътните платна, като магистралата, по която са се движили тировете и цистерната, не са били почистени. Дали и тях ги изненадва снегът, както нас всяка година, не става ясно. Надяваме се тежките инциденти да са се разминали без жертви.

Суровите зимни условия в Северна България взеха три жертви.

TrafficNews.bg