Здравословни проблеми отложиха поредно заседание по делото срещу бившия полицейски началник и настоящ заместник-кмет на Асеновград Димчо Темелков. Днес процесът трябваше да продължи с разпитите на още 10 свидетели по четирите обвинения срещу Темелков. Заседанието обаче не стартира поради внезапно влошилото се здраве на неговия защитник Орлин Търновалийски. Лекарски екип е оказал първа помощ на адвоката сутринта преди делото. Отсъстваше и съдебният заседател Стойна Ковачева, която също бе посочила болест като причина за неявяването си.

Припомняме, че бившият шеф на РУ-Асеновград е обвинен за прикриване на криминални деяния, фалшифициране на действителния брой сигнали за извършени престъпления, злоупотреби. Според прокуратурата той е наредил да бъдат освободени петима престъпници, приел почерпка за освобождаването на друг задържан, превишавал правата си, за да израсне в кариерата и съставял неверни докладни записки. Заедно с него обвиняеми са шофьорът Ангел Чинчев и полицаят Иван Бойчев , обвинени за кражба на гориво. Темелков бе задържан по време на акция на полицията и прокуратурата през есента на 2015-та година и впоследствие освободен под парична гаранция.

За да не се нарушава правото на адвокат на подсъдимия, той ще трябва да представи информация за състоянието на защитника си в 7-дневен срок. Ако то не позволява по-нататъшното му участие в процеса, Темелков ще трябва да се обърне към друг адвокат или да поиска назначаването на служебен.

Делото ще продължи на 21 юни, а към имената на свидетелите, призовани днес в съда, ще бъдат добавени тези на още 10-на.