Лишени от свобода поискаха предсрочно освобождаване от затвора, депозирайки молби в Апелативен съд – Пловдив.  Двамата лежат за кражба и за шофиране в нетрезво състояние.

Един от тях е осъден на 8 години след грабеж. Мъжът е нападнал в гръб възрастна жена, връщаща се от личния си лекар. Скъсал златните й обеци и побягнал. Посегателството е станало през 2014 година. 

Той е поискал да излезе от затвора по-рано, но Апелативен съд секна желанието ми. Магистратите прецениха, че към настоящият момент той не е дал доказателства за своето поправяне, понеже по време на изтърпяване на наказанието многократно е наказван от администрацията на затвора, включително и за заплаха с физическа саморазправа спрямо служител от охраната.

Негов съкилийник също ще прекара остатъкът от присъдата си зад решетките. Той е осъден на девет месеца лишаване от свобода, затова че през март тази година управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Деянието е извършено повторно, след като веднъж вече е бил осъждан за такова престъпление. 

Мъжът е изтърпял повече от половината от наложеното наказание, но дни преди да подаде молбата си за предсрочно освобождаване е наказан от администрацията на затвора за притежаване на забранена вещ.