Районният съд в Бургас постанови 3 години затвор за 26-годишния Живко Кючуков, който нападна и счупи таза на непозната възрастна жена на автобусна спирка.
 
Младият мъж се призна за виновен, а адвокатът му поиска съкратен процес и условна присъда, съобщи "Бургас Инфо". 

"Признавам. Извинявам се, кипна ми", заяви пред магистратите Кючуков. Защитникът му пък заяви, че поведението на младия мъж е морално укоримо, но то било провокирано от заболяването му. Живко страда от шизофрения, но тройната съдебно-медицинска експертиза, изготвена от психиатрите в затворническата болница в Ловеч, показа, че той е вменяем, може да ръководи действията си и да носи отговорност.

Пострадалата жена не дойде днес в съдебната зала, но адвокатът й Калин Коцев поиска 18 000 лева обезщетение за неимуществени вреди и близо 1700 лева обезщетение за имуществени вреди, лечение и медикаменти. Прокурорът по делото пък настоя за 4,5 години затвор, тъй като нападението е било безпричинно и не е било провокирано. 

Решението на районните магистрати не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. 

Живко Кючуков е подсъдим за това, че на 9 май т.г. на автобусната спирка до блок 61 в кв. "Изгрев" е нанесъл средна телесна повреда на 72-годишната Виолета К. 

Възрастната жена и обвиняемият чакали автобус. 26-годишният мъж седял на пейката на спирката и държал пластмасова чаша с кафе. Виолета К. също седнала на пейката. Изведнъж Живко изхвърлил чашата с кафе на тротоара и без никаква причина започнал да крещи на жената: „Махай се!“, „Ставай!“, „Изчезвай!“.

Пенсионерката се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това, Кючуков станал от пейката и без да казва нищо, изритал жената в областта на таза. Вследствие на удара, Виолета К. паднала на земята и започнала да вика от болка. 

Веднага след това Кючуков взел камък и замахвайки с него започнал да обижда пострадалата и да ѝ се заканва, че ще ѝ счупи зъбите. Около жената се събрали няколко човека, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. 

Пенсионерката получи фрактура на таза и бе настанена в болница, като все още се възстановява.