Затвор за пияния и надрусан пловдивчанин, забил БМВ-то си в билборд

Васил Филков е бил съден два пъти за подобно провинение

Пловдив 09.09.2020 15:30 6722 5
Затвор за пияния и надрусан пловдивчанин, забил БМВ-то си в билборд

Шофьорът, който в края на януари прелетя с БМВ-то си през кръговото на Кукленско и се заби извън шосето в билборд, се изправи пред съда. Васил Филков се призна за виновен и сключи сделка с прокуратурата.

Той е обвинен за шофиране в нетрезво състояние и след употреба на дрога – кокаин. В следствие на неадекватното състояние е допуснал тежка катастрофа.

32-годишният висшист от Пловдив и друг пък е попадал в полезрението на съдебната система. Филков вече два пъти е съден за подобно провинение, като и двата пъти се е отървавал с условни присъди.

Днес обаче Районен съд го наказа по-строго. Той ще изтърпи присъдата си от 3 месеца ефективно. Васил ще бъде лишен от книжка за 3 месеца и ще заплати глоба от 250 лева. Оказва се, че до момента книжката на Филчев не е била отнемана. Той не е бил задържан и в ареста, тъй като дълго време след инцидента е бил в кома.

Присъдата ще бъде изтърпяна при лек режим в ТПО-то.

Припомняме, че инцидентът стана минути преди 3:00 часа през нощта на 27 януари.  Леката кола се е движила с бясна скорост по Кукленско шосе и буквално е прелетяла през кръговото кръстовище. От там БМВ-то се е забило в билборд и гуми. Водачът е останал приклещен в купето и се наложило да бъдат рязани ламарините, за да го извадят. 

Оказва се, че преди инцидента, БМВ-то е било преследвано от патрулка. Немското возило се е движило с бясна скорост по шосето. В същото време патрул е забелязал возилото и се е опитал да спре колата. Подадени са били светлинни и звукови сигнали, но водачът на БМВ-то дори не намали. Напротив - дал още повече газ. 

Екипът на полицията тръгнали след автомобила. Преди кръговото обаче, немската кола още повече увеличила скоростта си и вместо да завие в кръговото,  продължил движението си направо през тревната площ на острова в средата на кръстовището. Зад него се образувал облак прах, след това се чул и силен звук от удар. Филков бил открит в безсъзнание. 

В болницата на Васил е била взета кръвна проба. Оказало се, че той е седнал зад волана друсан и пиян. Алкохолната проба показала 2,72 промила, а тестът за наркотици - наличието на кокаин в кръвта. 

Пловдивчанинът, прелетял с БМВ-то си кръговото на Кукленско, остава в тежко състояние

 

 

Акценти

Изпрати новина