Двамата жители на ромската махала на Войсил, които в началото на март отвлякоха, пребиха и изнасилиха момиче край селото, получиха своите наказания.

Гнусната гавра стана на 14 март. Жертвата е на 16 години. Момичето всеки ден тренирало със своя приятелка, като двете тичали по един и същи маршрут. В злополучния ден обаче, познатата на девойката не успяла да се включи в ежедневния крос.

Въпреки това 16-годишната започнала с обичайната си тренировка. Момичето преминало покрай местния стадион, където по-рано е имало мач. Там били четирима местни жители на ромската махала, които вече били пияни.

Перверзниците забелязали девойката и я проследили. Двама се прибрали, но останалите не се отказали. Към края на селото, близо до местността „Синия мост”, дуото претиснали момичето и я отвлекли. Близо до една от дигите, мъжете започнали да я удрят, а след това я изнасилили.

Междувременно близките на момичето се притеснили, че я няма вкъщи. Не си вдигала и телефона. Родителите се свързали с приятелката на девойката, която им разказала за маршрута, по който тичат.

Хората се впуснали да издирват момичето. В крайна сметка бащата я открива в безсъзнание, покрита с якето на един от насилниците.

Момичето било отведено в болница, където прекарало дълго време. Полиция също била повикана, като още на следващия ден насилниците са били открити и отведени в полицията.

Според местните жители имената на мъжете са Йозко и Адем. И двамата са от ромската махала на Войсил, пълнолетни.

Роми отвлякоха, пребиха и изнасилиха девойка край Пловдив, гаврили са се с часовеБащата я открива в безсъзнание, захвърлена в канавка

Днес двамата получиха своето наказание. Те са признали вина, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Магистратите са ги наказали с 11 години и 8 месеца затвор за всеки.

Размерът на така наложените наказания лишаване от свобода спрямо всеки от двамата подсъдими е определен след редуциране с една трета /съгласно чл. 58а ал.1 от НК/ на първоначално определените от съдебния състав наказания в размер на по 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за всеки от тях.

Всеки един от тях е осъден да заплати на пострадалата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението  в размер на 40 000 лева.