143 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска при проверка на лек автомобил.

На 21.10.2020 г., около 04.30 часа на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил, управляван от сръбски гражданин, който пътува със семейството си от Турция през България за Сърбия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Във всички конструктивни кухини на купето - четирите врати, в задните калници, в кухини на пода, както и на различни места в личния багаж са открити 143 опаковки по 1000 грама тютюн за наргиле с марката Adaya Tobacco, без акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 143 кг с пазарна стойност 85 000 лева, е задържана.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ТД Южна морска под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на прокуратурата водачът на автомобила, сръбски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс.