Гумаджийница в Пловдив изгоря до основи след палеж в неделя. Навръх 8 март, помещението, намиращо се на улица „Босилек” в район „Източен” пламнало, научи TrafficNews. Инцидентът е станал около 21:00 часа.

Наш репортер потърси собственика на гумаджийницата, според който пожарът е бил умишлен.

Раиф е наел халето в началото на януари. От тогава той го оборудва с машини, гуми, компресори и крикове. Точно преди официално да започне работа обаче, за броени часове бизнесът му се срива, губи всичко, което е вложил. С бизнес Раиф щеше да прехранва четири членното си семейство.

По думите му огънят не е тръгнал случайно, а за доказателство, пловдивчанинът има двама свидетели.

„Мъж и жена от съседната сграда са чули чупене на стъкло. Погледнали са през прозореца и са видели мъж, който хвърля нещо в помещението. Развикали са се, а непознатия запалил с кибрит някаква хартия и я хвърлил вътре. Избягал и след няма и минута лумнал огънят. Момчето веднага ми се обади, а аз докато пристигна от другия край на града всичко гореше. Хора с пожарогасители се опитваха да загасят, имаше и пожарна”, разказа пред наш репортер Раиф. Той се втурнал в халето, за да се опита да спаси каквото може. Огнеборците обаче не са му позволили да доближи разтапящия се каучук.

Пред очите му са изгорели стотици левове, вложени за бизнеса.

„ Гумите и джантите бяха комплекти. Инструментите, криковете, машините и компресора пък чисто нови. Нямам застраховка, само собствениците на помещението. От огъня е пострадала част от фасадата на заложната къща до мен”, заяви още потърпевшият.

Два дни след палежа е бил направен втори оглед. Раиф дори споделил на разследващите, че има подозрения кой е драснал клечката на гумаджийницата.

„Подозирам, че това е мой стар съдружник. С него имахме спор за имот. Дори преди години същият човек потроши джипа ми. Една вечер ми се обадиха от полицията, за да изляза пред кооперацията, в която живея. Какво да видя – гумите на джипа бяха срязани, прозорците потрошени. Още тогава, бившият ми съдружник си призна и поиска споразумение. Сега отново подозирам него”, разказва още пловдивчанинът. Той обаче все още не е бил викан на разпит, камерите от съседните обекти не са прегледани.

От полицията в Пловдив заявиха, че към този момент е образувано досъдебно производство, като разследването продължава и към този момент.

„Притеснен съм, още съм в шок. Семейството ми разчита на мен. Този палеж е за отмъщение, сигурен съм. Само ме е страх да не посегнат на децата. Дано авторът да бъде задържан, само това ми е в главата. Не спя вече два дни. Гледам изгорелия тава и само мисля”, завършва Раиф.

След последния оглед той не е получил нито едно обаждане от органите на реда. Той и близките му вече са влезли в помещението, за да направят равносметка на загубеното, каквото е обгоряло да бъде изхвърлено, а каквото може да се спаси да е прибрано.