Загиналият в катастрофата рано тази сутрин в Съединение Мартин Карабелов е син на един от подсъдимите за убийството на митничаря Георги Дребчев – Иван Карабелов. Иван бе обвинен заедно с Божидар Атанасов, като Карабелов се сдоби с обвинения за подбудителство в убийството на митничаря. На две инстанции Карабелов бе признат за виновен, като Апелативен съд му наложи 7 години затвор. В момента Иван Карабелов изтърпява присъдата си зад решетките. Карабелов държи на концесия пазара в Съединение и няколко язовира в района.

Георги Дребчев беше разстрелян пред дома си в жк. "Тракия“ на 13 юни 1999 г. Според държавното обвинение мократа поръчка е била направена от вече покойния кмет на град Съединение Евгени Маринчешки. През 1999 година той още не бил част от властта, а имал транспортна фирма, чрез която пренасял малки пратки с дрога. Помагал му другият подсъдим по делото – Иван Карабелов.

Безопасното преминаване на тировете осигурявал Дребчев. В един момент митничарят се усъмнил, че не получава достатъчно пари за услугата и свил малка част от наркотиците. Не пожелал да ги върне и затова по заръка на Маринчешки, Карабелов го поръчал на Божидар Атанасов. Дребчев беше екзекутиран пред дома си с един куршум в гърба.

Младеж загина при катастрофа в СъединениеВодачът е с опасност за живота