31-годишният Иван Петров от шуменското село Мадара е задържаният за кървавото убийство на бургазлията Петър Валериев. По-рано днес магистратите са наложили на Петров мярка за неотклонение "задържане под стража", предава flagman.bg. В съдебната зала станало ясно, че между двамата имало дългогодишно приятелство. Повод за престъплението станал заем от 50 000 лв.

Както вече разказахме, Иван застрелял с автомат „Калашников“ жертвата си и захвърлил тялото му край кв. Долно Езерово. След това преместил трупа на около 200 метра, защото се притеснявал да не го открият, станало ясно по време на разпитите.

Вчера директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас ст.комисар Радослав Сотиров разкри, че задържаният е направил самопризнания, а проведен следствен експеримент показал как е извършено убийството. 33-годишният Петър Валериев е застрелян в землището на бургаския квартал "Долно Езерово" на 16 ноември.

След като същия ден обаче семейство от Бургас намира трупа, извършителят преместил и укрил тялото, а оръжието от престъплението - автомат "Калашников", укрил добре в тръстики в езерото "Вая". Бил е нает водолазен екип, който е претърсил цялото дъно преди автоматът да бъде открит. 

По данни на разследващите жертвата и убиецът се познавали от около 10 години, работели в строителството в столицата. Двамата действали изключително конспиративно, без никакви комуникации по мобилни телефони. Има данни, че те са участвали при банковия обир през 2015 г. в град Айтос, който така и остана неразкрит.

Убитият край Бургас и екзекуторът му извършили заедно два въоръжени грабежаПетър Валериев бил разстрелян с автомат "Калашников"

Снимка: Флагман