„Не съм извършил това, в което ме обвиняват. Разбрах за убийството от медиите и социалните мрежи”. Това заяви пред съда Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Прокуратурата поиска 12 години затвор.

Трагедията се разигра на 2 юни 2015 г. Според държавното обвинение Матев, който по това време е все още непълнолетен, умишлено е убил с нож Георги Игнатов. Деянието е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин”. 

Йоан Матев намушкал Георги в Борисовата градина, за да му вземе джобнитеКриминалният психолог Мария Раданова разказа за признанията на по-малкия брат на подсъдимия

На практика досега Матев не е говорил за престъплението. Обясненията даде, преди да започнат пледоариите по делото. 

„Ходих на тенис тренировки от 10:00 до 12:00 часа. После излизах да обядвам и след това се връщах за следобедни тренировки. Понякога тичах сам в парка. Родителите са ни карали и взимали от тренировки. Не съм отсъствал от училище, за да се крия”, обясни Матев, предава Нова тв.

„Брат ми е бил тормозен в полицията и е наговорил глупости за случая. Не мога да си представя така да посегна на човек”, заяви още Йоан Матев.

Присъдата се очаква на 12-ти март.

Проговори майката на убиеца в Борисовата градинаБившата водеща Сребрина Гаджева вярвала на сина си

Арестуваха студент по право за убийството на Георги в Борисовата градинаКогато е извършено убийството заподозреният е бил ученик