Водач опита да подкупи полицаи край Пловдив, за да не му бъде съставян акт. 

В петък около 00,05 часа в Първомай, полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил, марка „Фиат Пунто“, управляван от  32-годишен. Било установено, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация. 

Служителите на МВР съобщили на мъжа, че за нарушението ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Водачът на автомобила казал, че не иска да му бъде съставен такъв акт и подхвърлил в багажното отделение на полицейския патрулен автомобил сумата от 25 лева. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. На водача е бил извършен и тест с техническо средство за алкохол, който е бил отрицателен.

Водачът е задържан за срок от 24 часа. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем. Предвиденото от закона наказание за деяние с посочената правна квалификация е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

От началото на годината до момента в Окръжна прокуратура – Пловдив са образувани 30 досъдебни производства спрямо шофьори, предложили подкупи на полицейски служители, за да не ги санкционират.