"Няма да избягам!Отново съм бит в ареста. Писах за помощ до посолството, служители ме посетиха, но насилието над мен продължи. Моля за домашен арест. Аз вече доказах, че спазвам задълженията си." С тези думи Йохан Стелингверф , известен като "Валиумният изнасилвач" поиска за пореден път по- лека мярка от магистратите на Софийски Градски съд. Те обаче този път бяха категорични, че има опасност нидерландецът да се укрие или да извърши друго престъпление.Според съда той би могъл и да примами друга жертва в дома си.

 
В съда стана ясно, че двете престъпления, за които Стелингверф е обвинен са извършени на два различни адреса в София в периода от два месеца. Trafficnews вече ви разказа за това. На 26 октомври 2019г. в апартамент в "Зона Б5" Йохан Стелингверф изнасилил унгарска гражданка. Двамата се запознали в Унгария, след което тя го е посещавала няколко пъти в България. Имали са сексуална връзка, това потвърдиха и съседите на Йохан.
 
На 25 декември навръх Коледа по същия брутален начин изнасилил и 32- годишна майка на три деца от София. Само че, тозш път извършва престъплението в друго жилище- на бул." Сливница" 130. Оказа се, че се бил изнесъл там на 24 декември. Договорът за наем,  който сключил е с Силвана Гълъбова. 
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.