Дрогиран мъж седна зад волан в Първомай. Около 21 часа снощи служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Ауди”. Полицейските служители установили, че 28-годишния шофьор е във видимо неадекватно състояние, при направен тест за употреба на наркотици резултатът бил положителен.

Образувано е бързо производство, мъжът е задържан за 24 часа.

Малко по късно същата вечер 17-годишно момче  от Калофер се озова в ареста за притежание на наркотици. Тийнейджърът бил спрян при проверка от служителите на реда и при последвал обиск у него били открити над 7 грама марихуана.

Младежът е задържан за срок от 24 часа, образувано е бързо производство.

Продължават активните полицейски действия за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на контрабандни стоки на територията на Пловдив и областта.

В рамките на вчерашния ден служители на реда иззели 1020 къса саморъчно свити цигари и 130 литра безакцизен алкохол от дома на 72-годишен пловдивчанин и два килограма нарязан тютюн от 43-годишен шофьор на лек автомобил.

Почти същото количество контрабанден тютюн и 1600 цигари без бандерол конфискували колегите им от Асеновград от адреса на 53-годишен жител.  

По случаите са образувани предварителни проверки за престъпление.