Криминалните прояви и инцидентите в зимния ни курорт Пампорово започнаха само дни след официалното откриване на сезона. 

В рамките на първите дни на 2020 полицията в Чепеларе и Смолян е била на крак. Резултатите не закъсняват.

25-годишен пловдивчанин с инициали А.С. е хванат да шофира под въздействието на наркотични вещества през уикенда. Младежът е арестуван за 24 часа, а случаят е предаден на районната прокуратура Районна прокуратура - Смолян.

В същия ден друг млад мъж то Пловдив е хванат с дрога. Срещу 27-ходишният Х.М. е образувано бързо производство. 

Затворник на лек режим също е пипнат с дрога. 27-годишният пловдивчанин А.М., който изтърпява наказанието си в Затворническо общежитие от отворен тип – Смолян, отново ще бъде съден. Мъжът е хванат с наркотици зад оградата на Затворническото общежитие.

Междувременно в понеделник в курорта се случва и първият сериозен инцидент. Около 11 часа молдовски гражданин на 24 години е блъснал 11-годишно момиченце от Смолян. Детето е откарано в болница, където лекарите заключват, че са му причинени средни телесни повреди. На детето е оказвана на медицинска помощ, а към момента вече е освободено за домашно лечение.

Местни хора също се включват в криминалните хроники. 33-годишният М.А. от Чепеларе е опитал да се освободи от наркотици, след като е спрян за полицейска проверка. Той директно е изхвърлил през прозореца плик с дрога, но това не остава незабелязано от униформените. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.