78-годишната жена, която снощи бе прегазена в ЖР "Тракия" , е била кондуктор в автобуса, минал през нея. Трагедията се разиграла в края на работния ден. Автобусът се прибирал към гаража на "Мери Транс" на ул. "Недялка Шилева", а жената слязла малко преди превозното средство да се прибере на паркинга. При потегляне 59-годишният водач Георги Лулев навил волана и кондукторката попаднала под губите на рейса. Автобусът минал през цялото й тяло, като шофьорът не разбрал какво се е случило. Водачът и кондукторът на следващия автобус обаче станали свидетели на кървавата гледка. 

След катастрофата Лулев е задържан в ареста на Пето РПУ. По случая е образувано досъдебно производство. Провеждат се разпити, назначени са експертизи. По късно ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска удължаване на мярката за неотклонение на шофьора. 

Шофьор на автобус уби кондукторка в Тракия, не разбрал, че е минал през неяМъжът е задържан в Пето РУ след инцидента

Инспекцията по труда също извършва проверка във фирмата на бизнесмена Петко Ангелов. 

С TrafficNews се свързаха близките на починалата жена. Те са категорични, че по време на удара, жената е била на работа. Веднага след инцидента обаче, на семейството е било заявено, че кондукторката не е била на работа.

„Искаха да си избършат ръцете, като казват, че не е била на работа, за да избягат от отговорност за трудова злополука.  Баба ми е кондуктор в автобуса, който я е прегазил. Била е на смяна. Той обслужва линия N 16. Маршрутът й започва от квартал "Гагарин" и свършва в "Гагарин". След смяна рейсът тръгва към гаража в Тракия. Преди депото баба ми слиза, за да отиде да се отчита. Минава пред рейса и, тъй като е ниска, водачът не я вижда и потегля. Минава през нея без да разбере. Имаме доказателства, че е работела в момента на удара. Намерихме у нея парите и отчетите. Документите не бяха все още подписани. Имам и маршрутите, записани на мобилно приложение”, разказа пред наш репортер внука на починалата Силвия.

Той и баща му – зет на кондукторката разказват, че водачът много е бързал за гаража, за да измие рейса и да се прибира. Пловдивчаните обвиняват себе си за това, че са позволили на жената да работи.

„Тя беше много пъргава и искаше да бъде полезна. Не искахме да работи, но баба прояви желание”, допълни внукът.

Той ни предостави и снимков материал, от който се вижда работният график на Силвия, както и подробен маршрут, изпълнен от автобуса.  Същият ден, внукът на кондукторката я е снимал във въпросния автобус.

Опитът ни да се свържем  за коментар със собственика на фирмата превозвач – Петко Ангелов бе неуспешен.