Севдалин и Марин Боюклиеви, обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник – бизнесмена Венцислав Младенов,  отново застават пред съда. Днес ще бъдат излъчвани кадрите от охранителната камера, която е запечатала действията на Марин и Севдалин Боюклиеви във фаталния ден. Ще стане ясно кой е присъствал на убийството и кой е нанасял смъртоносните удари.

Припомняме, че на предходното заседание Марин промени показанията си. Обясненията му, коренно си противоречат с трите разпита, проведени в досъдебното производство. Боюклиев – младши пое изцяло вината за убийството и заяви, че баща му няма нищо общо. Причината за промяната бил страх от полицията.

Марин заяви, че сам е нанесъл ударите с брадва по главата на съдружника си. След това по време на разпита пред съда даде нелогични, противоречащи на първоначалните му показания, сведения.

"Аз съм виновен, баща ми няма вина. Той не знаеше нищо до ареста ", каза в предходното заседание Марин.

Кое е истина? Прикрива ли Марин баща си и защо след две години сменя версията сиТатко каза да не гледан и удари три пъти Венци по главата, казал Боюклиев - малдши ден след убийството

 По време на разпоредителното заседание Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, но защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред.

Както TrafficNews.bg съобщи, арена на смъртта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Направена е била и ревизия, при която се установили липсите. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин. 

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини. 

Паникьосан убиец?!Пъха трупа в бидон и сяда да пие с приятелиЕдиният от обвиняемите за зверското убийство на бизнесмен в Нареченски бани пое цялата вина