Убиецът на 3-годишния Ангел от Асеновград с присъда, отива 15 години зад решетките

Представителят на майката на детето - адвокат Пламен Бонев настоя за доживотен затвор

Община Асеновград, Пловдив 02.11.2021 12:40 7736 0
Убиецът на 3-годишния Ангел от Асеновград с присъда, отива 15 години зад решетките

Митко Михайлов, арестуван за убийството на бебето на приятелката си в Асеновград, получи своята присъда. Той бе признат за виновен, че особено жесток начин е причинил смъртта на 3-годишния Ангел.

По време на заседанието днес в Окръжен съд, прокуратурата настоя Михайлов да бъде признат за виновен и наказан с 20 години лишаване от свобода. 

Майката на детенцето, в лицето на своя представител адвокат Пламен Бонев пък настояха за максимално наказание. Бонев поиска доживотен затвор, аргументирайки се, че се касае за изключително жестоко престъпление. 

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано.

Михайлов нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 24-годишният асеновградчанин решил да нанесе побой на  детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си.

Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.  

Свидетел по делото за убийството на 3-годишния Ангел: Детето спеше на земята, майка му искаше само секс да прави

Делото срещу Михайлов започна през април тази година. По време на разпоредителното заседание, той призна вина и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

В последствие обаче Митко смени версията. Той обвини Малинка в убийството, заявявайки, че я е прикривал от любов.

В последствие отново версията бе сменена. Процесът бе белязан от разпитите на десетки свидетели. Изслушани бяха редица експертизи, проведени бяха и няколко очни ставки.

В крайна сметка днес Митко Михайлов чу думата „виновен” той е наказан с  15 години затвор, при първоначален строг режим. Младият мъж е осъден да плати 80 хиляди лева обезщетение на майката на малкия Митко - Малинка, 50 хилпди лева на бащата на детето - Атанас и по 20 хиляди лева на бабата и дядото. 

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание Малинка Йорданова поиска 200 хиляди лева обезщетение.

Митко, обвинен за убийството на 3-годишния Ангел: Прикривах Малинка, тя преби детето 

 

Изпрати новина