Шофьорът, причинил тежката катастрофа на магистрала Тракия край Пловдив на 1 юли 2018 година, в която загинаха четирима, се изправя пред съда. Той е с повдигнато обвинение за това, че при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице.

Както TrafficNews съобщи още тогава, лекият автомобил с чужда регистрация се блъснал отзад в товарен автомобил "Мерцедес" с българска регистрация и се преобърнал на пътя.

В колата са пътували трима мъже, три жени и дете на около 2 години. На място са загинали жените и детето.  Жените бяха на възраст 24, 29 и 50 години.

В Окръжен съд – Пловдив днес ще се проведе първото заседание по случая. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно по какъв начин ще протече делото. Ако шофьорът се признае за виновен, още днес може да получи присъда. Отказвайки да признае фактите и обстоятелствата около случая, делото ще бъде насрочено за нова дата, когато ще се разпитат всички свидетели и вещи лица.

Автомобилът ковчег от магистралата край Пловдив – смачкан до неузнаваемост СНИМКИ+ВИДЕОЗагиналите жени са 24, 29 и 50 години, а детенцето на 2 годинки