Тройна катастрофа рани трима души и изпотроши три коли по главния път Хасково-Димитровград. Откакто пътната артерия стана връзка за завършената АМ Марица трафикът по нея се утрои, а еднопосочното движение в двене направления изкушават водачите да настъпват педала, пише Монитор.


Инцидентът обаче е станал на място където няма мантинели между двете посоки и шофьорите често предприемат неразрешен обратен завой. Нещо подобно се е опитал да направи Славчо Славов от Димитровград който от 80 км в час рязко намалил своя Фолксваген край близката бензиностанция. Маневрата му останала незабелязана от негов съгражданин от Димитровград пътувал към Хасково, който с висока скорост забил своя Меган в задницата на фолксвагена. Френското возило се завъртяло и влязло в насрещното, където било засечено фронтално от куриерски бус от Хасково.


Тежкият челен удар смазал предницата на реното и изхвърлил двигателя му в канавката, а бусът се преобърнал няколко пъти и връхлетял върху бензиностанцията. За щастие избягнал бензиновите колонки и спрял на паркинга до бензиностанцията. Само активираните еърбеци отървали двамата млади мъже в куриерския бус. Светльо и Йордан са със счупени крайници, а единият и с пукната глава в резултат от сблъсъка с предното панорамно стъкло. Със счупена ръка, но без опасност за живота е и водачът на мегана. Пострадалите бяха откарани до болница. Тестовете за алкохол са били отрицателни с изключение на изпадналия в безсъзнание шофьор на буса, на който е взета кръвна проба. Резултатът ще стане ясен най-рано утре.

Заради разхвърляните коли и автомобилни части движението и в двете посоки бе силно затруднено. Две патрулки и две пожарни отцепваха участъка и миеха платното.

Главният път Хасково-Димитровград отдавна има славата на „черно трасе“ на което ежегодно стават катастрофи със загинали. Въпхреки ограничението от 90 км/час, пътят е като магистрала което изкушава шофьорите да взимат 11-те километра между двата града с поне 150 км час. Особено рисково е на три участъка където заради крайпътни търговски обекти двете ленти не са разделени с мантинели и много шофьори правят нерегламентирани обратни завои.

Още новини - ТУК

TrafficNews.bg